Svenska Solskydd – Nyheter om solskydd, markiser och persienner

Här har vi en ny webbplats som kommer fokusera på solskydd i form av markiser, persienner och andra solskydd för hus, hem och kontor av olika slag. Under vår och sommar kommer ni här kunna hitta tester och recensioner och andra nyheter som rör ämnet. Det har hänt en hel del under de senaste åren när det gäller utvecklingen av solskydd för hus och hem så det är en mycket intressant bransch att följa för husägare.

Något som kommit tillbaka under senare år är något som var mycket populärt under 80-talet och det är den så kallade korgmarkisen som har ett speciellt utseende och som är för dig som vill vara först med det senaste och tycker om när det sticker ut lite. Just korgmarkiserna har alltid vart populära utanför butiker och liknande men nu har dom som sagt fått en renässans och blivit populära att montera för fönster även på bostäder.

En annan markis som blivit populär under senare år är något som förr mest byggdes själv av den händiga hemmavid. Idag finns det så kallade sidomarkiser som man sätter upp på sidan som skydd för både insyn och vind. Dessa används ofta för de som har en gångväg nära sin uteplats eller när man har en utsatt position på sin uteplats men ändå vill kunna njuta, trots att det ständigt blåser där till exempel. Sommarhus som är placerade ute på öar, kobbar och skär är populära platser för att använda dessa sidomarkiser.

Heltäckande markiser som man har över uteplatser kallas ofta för terrassmarkiser, helt enkelt av den anledningen att dessa markiser i de flesta fall täcker just en terrass på ett bra sätt. Dessa finns i en stor mängd bredder och längder så man kan med största sannolikhet hitta något som passar in till just sin egen terrass vilket är bra. Samma sak gäller när man skall välja vilka funktioner och färger man vill ha, utbudet av färger är riktigt stort och kikar man runt hos olika leverantörer så finns det ett gigantiskt utbud. De funktioner som finns som tillval till markiserna idag är också väldigt brett, allt från den gamla hederliga veven finns kvar men idag kopplar man oftast till en elmotor också. Utöver detta så finns det hos många tillverkare som har fjärrkontroller, appar för telefoner och annat man kan styra sin markis med, även automatisk som styr hur långt ut markisen skall vara och som drar in den och anpassar markisen efter hur mycket det blåser ute är vanligt idag.

Det kommer komma mer och uppdaterad information om olika produkter inom nischen här, lägg till denna bloggen på listan över bloggar du skall följa.

Post navigation

Kommentera